Tuesday, December 7, 2010

selagi masih diberi kesempatan

esok akan bekerja lagi....rabu, khamis, jumaat dan sabtu....9pagi hingga 6petang....semoga terus bertahan..jadi nak update blog sebelum ditinggalkan bersarang beberapa hari..
(harap2 ada sarang burung layang2,boleh jual...hehehehe)


em, hari ni memang padat jadual aku, menyelesaikan asignment yg x semena2 perlu diselesaikan, menyaksikan insan terpilih di TV3, dan paling best bergayut dengan mak n ayah.....rindu mak and ayah..sekarang my family dalam perjalanan pulang ke Kelantan...semoga Allah permudahkan urusan perjalanan mereka...rindu mak ayah!


tadi ada kawan bgtau, kawan kiteorang tengah jalani kimoterapi....terperanjat sangat...rasa bersalah pun ada sbb dulu pernah rapat, tapi bila da jarang jumpa, lalai pula untuk bertanyakan khabar....sedih....kawan tu disahkan kanser darah....sekarang menunggu kimo ke-4....dah la beliau baru sahaja kehilangan ibu pada tahun ini..juga kerana kanser...


YA!


selagi masih diberi kesempatan, hargailah setiap yang ada, buat baiklah pada semua....selagi masih diberi kesempatan buatlah segala yang termampu untuk kita dapat yang terbaik. jaga kesihatan...




SEDIH!




beberapa entry sebelum2 ini, pernah aku katakan yang aku ni terlalu sensitif orangnya...salah caranya, hati pasti terlalu cepat terluka.kadang-kala, orang tu bergurau, namun aku tetap boleh menitiskan airmata kerana pedih dengan gurauan tu.....


jadi, buat sahabat sekalian, percayalah..aku sangat2 menghargai anda...cuma jiwa sensitif ini terlalu cepat mengekspresikannya (ada ke perkataan ni?layan je la)


percayalah, selagi diberi kesempatan, aku ingin berkawan dengan kamu....




***




kenapakah aku ni sensitip?


ok2....kita cool ye...cepat merajuk, cepat dipujuk, kadangkala xperlu dipujuk pun terus baik...


baik tak?hehehehe
tenangnya pantai....
peace untuk semua

3 comments:

  1. baik...sangat baik...yes...yes...yes...!!!

    ReplyDelete
  2. sensetif? haha, yang aku kenal ko, ko bkan mcm nie

    ReplyDelete
  3. hehe....db cooper kite perlu lebih berkenalan...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...