Tuesday, August 17, 2010

kaswi and kasui..hidup ni mcm2

alhamdulillah selesai seminggu di bulan ramadhan.....hari ni ni perasaan bercampur baur...
sedih
sebab kene tinggalkan famili buat sementara waktu..huhu..siap bertakung air mata masa cium abdul (adik bongsu) sebelum berangkat pulang ke KL...cover sebab umur da hampir 23 tahun... sedih...abdul xde kawan kat umah..ade mak je..yg lain semua sekolah...sayang abdul...

bersemangat
sebab saya tahu saya pergi ke KL utk mencari rezeki...ye dalam dunia ni ade 3 yg Allah da tetapkan....REZEKI..JODOH....AJAL.....ajal xperlu dicari kerana ia pasti datang..waktunye saje belum tentu bila.....rezeki dan jodoh mesti la ade usaha untuk mencari....semoga Allah melimpahkan rezeki buat kita semua dan merahmati setiap rezeki yg kite perolehi

gembira
sebab tadi dpt g berjemaah di Masjid UPM utk pertama kalinye bersama housemate ..sgt2 gembira..sambil mengimbau moment2 zaman dahulu kala...housemates aku mmg cool...penting nyer persahabatan agar hidup ini lebih indah and colourful....dlm perjalanan balik umah sibuk bercerita pasal kuih yg dijamu dimasjid..kaswi vs kasui..huaaa..aku pon x pernah dengar kasui tu tp ade plak dlm buku nutrition composition..uhu..tu la topik hangat utk bebudak nutrition yg konon2 eager nak bekerja..haha

sedikit down
kerana perkara yg telah dirancang hancur berkecai just like that..ye kite hanya manusia yg mampu merancang Allah yg menentukan....aku pasti ade hikmah yg disebalik luluhnya hati ku..semoga doa dari hati kecilku dikabulkan....


Sabda Rasulullah s.a.w
Sesiapa yang suka supaya dikabulkan doanya oleh Allah diwaktu kesulitan dan kesusahan, maka hendaklah dia memperbanyakkan doa di waktu senang (hadis riwayat Tirmidzi)

ingatan buat saya dan kawan2..kite sebagai umat Islam punyai doa sebagai senjata rahsia...setiap kali doa dititipkan, itu lah tanda kehambaan kita yg harus meminta kepada Pencipta...doa harus lah seiring dengan usaha...usaha adalah senjata utk berjaya..doa adalah senjata rahsia...antara kita dan Pencipta...so xperlu down sgt...Allah Maha Mengetahui bila masanya doa kita akan dikabulkan..kalo nak down pun boleh..tp... 2 saat je bak kat MR DAVID (miss David so much, harap2 dapat peluang jumpe die lagi...lame xdgr kate semangat dari die)

ok before nak g tdo...nak share antara waktu2 yang doa mudah dan cepat dikabulkan...
  1. di bulan Ramadhan
  2. waktu antara azan dan iqamah
  3. ketika sujud di dalam sembahyang

dll.......yg 3 ni setiap hari pada bulan ini kita pasti akan bertemu waktu tu...jadi bnyk kan berdoa dan tingkat kan usaha...semoga kejayaan milik kalian dan kita semua....

akhir kata, sabar itu sebahagian dari iman.....jom tdo..ehehe

3 comments:

  1. ALHAMDULILLAH...

    ReplyDelete
  2. everything happens for a reason,n it must be goods along with that..life without challenge bkn hdp namenye...it teach us actually utk dijdkn bekalan for future...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...