Sunday, November 13, 2011

Muhasabah diri

Assalamualaikum....selamat berhujung minggu. Apa aktiviti korang semua hari ini. Aku? Bermalas-malasan di atas katil dari pagi tadi. Sebenarnya aku tengah rasa bersalah sebab da janji dengan seseorang nak temankan beliau pergi Broga Hill tapi hajat tak kesampaian. So, duduk je rumah dengan perasaan bersalah menyelubungi jiwa.

Pukul 1030 pagi tadi pula dapat mesej dari kawan lain pula ajak teman pergi wedding kawan beliau, terpaksa ku tolak juga dengan berat hati. Senang kata aku memang tak mahu ke mana-mana. Nak terperap kat rumah sampai rasa bosan.

Aku cuma nak ambil masa satu hari ini sahaja untuk bersendirian bermuhasabah diri. Mencari kembali kegembiraan yang sepatutnya aku hargai.

Iya, emosi sedang menguasai diri. Senang kata gua tengah emo sekarang.
Tapi ye la sedang bermuhasabah; Hari ini kalau apa yang mereka lakukan kepada saya, lantas saya sakit hati. Maka saya sangat berharap saya tak lakukan kepada mereka dan orang lain supaya mereka tak rasa apa yang sedang saya rasa sekarang.

Saya sedih apabila saya cuba pastikan semua orang gembira tapi semua orang pun tak gembira. Ha? sedih bukan? Mungkin hadirnya saya dalam hidup mereka umpama Melukut Di Tepi Gantang

Tapiiiii mungkin itu juga cuma perasaan saya yang da semakin berumur ni.

Ok jadi mari perbaiki diri.

Lepas je entry ni di POST maka saya akan tersenyum, mencari kegembiraan dan menarik aura positif dekat pada diri. Buat sahabat semua, kalian amat aku hargai.

mungkin makanan yang lazat antara penyembuh luka di hati hahahaha
gembira!


pss:jom sama-sama menjadi lebih baik, rohani dan jasmani!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...